Ingrediënten voor circa zes personen
– 500 gram voorgekookte rosevalaardappeltjes;
– 3 á 4 plakjes bladerdeeg;
– 40 gram pijnboompitten;
– 5 á 6 eetlepels olijfolie;
– takje verse rozemarijn;
– twee teentjes knoflook;
– peper;
– zeezout.
Verwarm de oven voor op 200° C.
Snijd de aardappeltjes in flinterdunne plakjes. Pers de teentjes knoflook en verwijder de naaldjes rozemarijn van het takje.
Bekleed een taartvorm met bakpapier. Meng vervolgens in een kom de aardappelschijfjes, geperste knoflook, olijfolie en naaldjes rozemarijn. Voeg zeezout en peper toe.
Bedek de bodem van de taartvorm met bladerdeeg. Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem en strooi de pijnboompitjes tot slot over de schijfjes.
Plaats de Rosevalaardappeltaart in de oven en bak in 25 á 30 minuten goudbruin.