agence-producteurs-locaux-damien-kuhn-97729-unsplash

Maandrecept maart – Spaanse Tortilla met Chorizo

Voorbereiding

De Spaanse tortilla, een soort dikke omelet gevuld met aardappelen, is een heerlijk en veelzijdig gerecht dat zowel warm als koud kan worden geserveerd. Het is een populair gerecht in Spanje en staat in schril contrast met de Mexicaanse tortilla, die meer als een wrap fungeert.

Spaanse tortilla’s worden vaak gegeten als tapas, maar kunnen ook bij het ontbijt of als hoofdgerecht dienen. Het gerecht is vrij vullend, dus een klein stukje is vaak al genoeg. Hoewel de basis van de Spaanse tortilla uit eieren, aardappelen en soms uien bestaat, kan de inhoud eindeloos variëren. Wij voegen chorizo toe voor extra smaak maar je kunt ook extra groenten toevoegen.

Ingrediënten voor 4 personen

• 450 gram minikrieltjes naturel
• 300 gram chorizo in blokjes
• 1 ui gesnipperd
• 2 teentje knoflook geperst
• 1 rode paprika in blokjes
• 2 takjes tijm gerist en fijngehakt
• snuf paprikapoeder
• snuf cayennepeper
• 8 eieren
• 50ml kookroom
• handje peterselie ter garnering
• olijfolie om in te bakken
• zout

Bereiding

  1. Verwarm in de koekenpan een beetje olijfolie. Fruit hierin de chorizo samen met de ui en knoflook. Voeg als de ui glazig ziet de minikrieltjes en paprika toe en bak dit 10 minuutjes mee tot de aardappel gaar is.
  2. Doe de tijm met paprikapoeder en cayennepeper in de koekenpan en breng op smaak met zout.
  3. Roer de eieren en het room los in een kom en giet dit over het chorizomengsel. Laat dit op zacht vuur ongeveer 10 minuutjes garen.
  4. Draai de tortilla hier om met behulp van een bord. Laat de tortilla op de andere kant nog kort garen.
  5. Snijd de tortilla met chorizo in stukjes en garneer met verse peterselie.