Met deze maartse buien smaakt er niets lekkerder dan een heerlijk warm frietje. Hierbij een recept om zelf frites te maken, net zoals vroeger. Eet smakelijk!
Ingrediënten voor vier personen
– 1 kg Quik’s frietaardappelen.
Bereiding
Was de aardappelen en schil ze eventueel.
Snijd de aardappelen met een frietsnijder of snijd ze handmatig in frieten van 1 bij 1 centimeter.
Spoel de gesneden frieten af en dep ze droog. Bak de frieten ca. 5 minuten voor in de frituurpan bij 140 °C. Laat de frieten uitlekken op keukenpapier en laat ze afkoelen.
Bak de frieten vervolgens af bij 180°C in ca. 4 minuten tot ze mooi goudgeel zijn.
Strooi ten slotte wat zout over de frites en het smullen kan beginnen.
Serveer traditioneel met appelmoes en gemengde sla.
Mocht u het wat te omslachtig vinden om de frites zelf te maken en kiest u voor gemak? Dan verwijzen we u graag door naar onze productpagina. U hoeft de frites alleen nog af te bakken, het snijden en voorbakken hebben wij al gedaan. Het resultaat? Een heerlijk, knapperig Quik’s frietje!
Tip: Voeg een eetlepel gehakte basilicum en een eetlepel tomatenazijn bij 2,5 eetlepel mayonaise voor een heerlijke, kruidige mayonaise.