agence-producteurs-locaux-damien-kuhn-97729-unsplash

Gegrilde aardappel potpourri

Voorbereiding

Ingrediënten:

-500 gram Quik’s Vitelotte aardappelen;
– 500 gram Quik’s rode kriel;
– 500 gram Quik’s blanke kriel;
– 2 teentjes knoflook;
– rozemarijn;
– snufje zout en peper;
– olijfolie.

 


Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de Vitelotte aardappelen en de krieltjes in vieren en blancheer deze.

Pers de knoflookteentjes en hak de rozemarijn fijn. Meng in een kommetje de knoflook, rozemarijn, wat zout en peper met de olijfolie.

Verdeel de aardappelen in een ovenschaal. Sprenkel de olijfolie met kruiden erover en meng dit door elkaar zodat alle aardappelen met de kruidenolie zijn bedekt.

Bak de aardappelen circa 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Garneer met dille en citroen.

Eet smakelijk!