Voorjaar, de tijd van lammetjes, bloesem en heerlijke voorjaarsdagen. De aardappelstamppotten maken plaats voor frisse salades. Hierbij een heerlijk recept voor een aardappelsalade met spekjes en appel
Ingrediënten voor vier personen
– 1 kg voorgegaarde aardappelblokjes;
– 1 appel;
– 250 gram zure room of mayonaise;
– 1 grote ui;
– 250 gram spekjes;
– 10 gram bieslook;
– mosterd, peper en zout.
Bereiding
Kook de aardappelblokjes tot ze de gewenste gaarheid hebben. Bak de spekjes en bewaar het vet.
Snijd de appel in stukjes en de ui in fijne blokjes. snijd of knip de bieslook fijn.
Meng vervolgens de aardappelblokjes met de uitgebakken spekjes en het vet. Voeg de blokjes appel, ui en bieslook toe. Meng de salade met de mayonaise of zure room.
Voeg ten slotte eventueel naar smaak wat peper, zout en mosterd toe.
Eet smakelijk!