Ingrediënten voor ca. 4 personen
– 450 gram voorgekookte aardappelpartjes met schil;
– 1 á 2 takjes rozemarijn;
– olijfolie;
– 2 teentjes knoflook;
– zeezout;
– peper.
Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de aardappelpartjes in een kom. Voeg de olijfolie toe en schud de partjes door elkaar zodat alle partjes bedekt zijn met een laagje olie. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Leg de partjes verspreid op een ovenplaat met bakpapier. Plet de twee knoflookteentjes en leg deze samen met de rozemarijntakjes bij de partjes. Voor nog meer smaak van de rozemarijn: verwijder de blaadjes van het takje, maak ze fijn met een vijzel en strooi ze vervolgens over de aardappelpartjes.
Verwarm de partjes vervolgens ca. 35 minuten in de oven tot ze goudgeel en krokant zijn. Voeg hierna eventueel nog wat zout of peper naar smaak toe.
Bon appétit!