– 450 gram voorgekookte minikrieltjes;
– 400 gram champignons;
– een broccoli;
– twee kipfilets;
– paprikapoeder;
– olijfolie;
– zout en peper;
– 30 gram roomboter;
– 30 gram bloem;
– 130 gram geraspte kaas;
– halve ui.
Snijd de kipfilets in kleine blokjes en de broccoli in roosjes. Snijd vervolgens ook de paprika in kleine reepjes, de champignons in kwarten en snipper de ui.
Kook de broccoli in water met wat zout beetgaar en laat de broccoli uitlekken. Bewaar het kookvocht voor de kaassaus. Bestrooi daarna de kipfilets met wat paprikapoeder, peper en zout en bak de blokjes goudbruin in een koekenpan met wat olijfolie.
Voeg eventueel wat extra olijfolie toe en bak de minikrieltjes goudbruin. Breng ook de minikrieltjes op smaak met zout, peper en wat paprikapoeder. Voeg de champignons en paprika toe als de minikrieltjes bijna klaar zijn en bak ze nog kort mee. Doe tot slot de uitgelekte broccoli en kippblokjes erbij, roer door en zet het vuur uit.
Vet de ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200°C.
Smelt boter in een steelpan en fruit de ui. Zet het vuur laag en voeg de bloem toe en roer door. Voeg vervolgens al roerend het kookvocht toe totdat er een gladde en dikke saus ontstaat. Breng de saus op smaak door zout, peper en paprikapoeder toe te voegen. Laat enkele minuten zacht koken. Roer tenslotte de geraspte kaas door de saus en verwarm tot de kaas gesmolten is. Gebruik eventueel wat minder kookvocht.
Schep vervolgens de minikrieltjes, met kip en groenten in de ingevette ovenschaal. Schenk hier de saus overheen.
Plaats de schaal in de oven en bak circa 20 minuten tot de bovenkant mooi goudbruin is. Laat iets afkoelen voor u gaat serveren.
Wilt u variëren? voeg cashewnoten toe voor nog meer smaak en een extra bite.