Met deze aardappel ovenschotel met kip en tomaat serveer je een feestje op tafel. Daarnaast is het ook een vrij simpel gerecht om te maken, maar toch bijzonder.
Ingrediënten voor 4 personen:
Bereiding
Snijd de kipfilet in stukjes. Was de bosuien en snij in dunne ringen. Verhit olie in een pan en bak hierin de kipfilet op hoog vuur kort aan. Voeg de bosuitjes toe en bak kort mee. Breng op smaak met zout en peper. Haal de kip en bosuitjes even uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Doe boter in de pan en voeg er de bloem aan toe. Voeg beetje voor beetje de bouillon en de crème fraîche toe. Blijf vooral goed roeren. Breng de saus op smaak met zout en peper. Doe vervolgens de kipfilet en bosui er bij.
Snijd de aardappelen en tomaten in plakjes. Vet een ovenschaal in en leg twee derde van de aardappelschijfjes op de bodem. Verdeel hier de kipragout over. Dek dit af met plakjes aardappel en tomaat. Verdeel de geraspte kaas over het mengsel. De ovenschotel vervolgens in een op 200 graden voorverwarmde oven in 40 minuten laten gratineren.